Wie is Rob Meijer

Na mijn studie piano aan de Hoge School voor de Kunsten in Arnhem (nu onderdeel van Artez) volgde ik via de SNK in Utrecht de studie koordirectie. Ik sloot die af met het diploma Koordirectie Uitvoerend Musicus aan het Instituut Dirigenteneducatie in Gorinchem van Joop Schets. Daarna volgden nog vele aanvullende cursussen, workshops en masterclasses om mijn kennis en vaardigheden te vergroten. Naast een uitgebreide pianolespraktijk en steeds meer werk als koordirigent ging ik mij na verloop van tijd ook voor de zakelijke kant van dit vak interesseren.

Doordat ik de afgelopen 25 jaar dirigent ben geweest van de meest uiteenlopende koren, variërend van cantorijen en kamerkoren tot en met toonkunst-oratoriumkoren, vrouwen- en mannenkoren en muziektheaterverenigingen, is mijn muzikale oeuvre dan ook zeer uitgebreid en omvat alle stromingen uit vijf eeuwen vocale klassieke muziek, waaronder het standaardrepertoire zoals de bekende Passies en grote oratoria tot en met opera, operette, musical en lichte muziek.

Stichting Eemland Muziekproject

Naast mijn werk voor koren, dirigenten en koorzangers organiseerde ik van 1999 tot en met 2018 zelf ook bijzondere muziekprojecten met mijn Stichting Eemland Muziekproject. Dat was vooral repertoire dat niet vaak wordt opgevoerd of enigszins in de vergetelheid geraakt maar te mooi was om op de plank te laten verstoffen. Zoals een reconstructie van de verloren Markus Passion en de onbekende tweede versie van de Johannes Passion van Bach die we in 2016 opvoerden in Amersfoort. 

De drive van Rob Meijer

Ik ben ervan overtuigd dat een koordirigent in eerste instantie de taak heeft om koorzangers te helpen en te stimuleren het maximale uit zichzelf te halen. Dat doe je vooral door hen te laten beléven wat zingen fysiek en mentaal met je doet, door de weg te wijzen naar de zuiverheid van de klank die je kunt realiseren. Door het stap voor stap laten ervaren en begrijpen hoe boeiend het uit te voeren repertoire is, motiveer je de zangers, inspireer je ze en help je ze veel meer te presteren dan ze ooit van zichzelf hadden gedacht.

Pin It on Pinterest

Share This