Meer energie met de MeezingLezing

Ga je wel eens naar een lezing over muziek? Als je geluk hebt, tref je een goede presentator die enthousiast en boeiend vertelt en gebruik maakt van audio-opnames en/of filmfragmenten. Meestal is zo’n lezing eenrichtingsverkeer: de presentator vertelt en jij doet niets. Tjokvol informatie en moegeluisterd ga je naar huis. Herkenbaar? Het kan ook anders: tijdens een MeezingLezing krijg je niet alleen informatie maar ook energie.

Lezing, concert en samenzang

zweedskoor1-zwart-witEen MeezingLezing is interactief: het publiek doet actief mee aan het verhaal, luistert niet alleen maar zingt ook mee. Je komt eerst meer te weten over de achtergrond van de componist en over de opbouw van de muziek. Vervolgens zingt een klein ensemble live enkele fragmenten. Ook wordt daarbij gezongen. En het leuke is dat iedereen die stukken daarna mag meezingen. Zo kun je ontdekken hoe de muziek in elkaar zit, kruip je als het ware in het stuk en ervaar je zelf wat er zo prachtig aan is. Natuurlijk is het niet verplicht om mee te zingen! Als je liever alleen wilt luisteren naar de Lezing en de gezongen delen kan dat natuurlijk ook. Het belangrijkste van de MeezingLezing is dat je iets muzikaals ervaart zoals je dat nog niet eerder hebt meegemaakt

 Een MeezingLezing is dus een lezing, een concert en een samenzang ineen. Wat een energie er dan vrijkomt!

Praktisch: de MeezingLezingen vinden enkele keren per jaar plaats en duren zo’n 90 minuten. De toegang is €12,50 en aanmelden is noodzakelijk.

Kijk in de agenda wanneer de eerstvolgende MeezingLezing plaatsvindt en wat het onderwerp is. Ik kijk uit naar je komst en deelname!